Când ești cu rulota te bucuri de libertate și de lucruri mărunte

Avem zile frumoase și calde cum cred că n-a avut Irlanda de câteva zeci de ani. Parcă așa auzisem la radio. Și mai mereu văd rulote trecând pe lângă noi. Nu e neobișnuit să le întâlnești în zilele ploioase. Lumea se plimbă, vizitează, merge la pescuit. Ei profită de zilele libere în afara casei, într-o casă pe roți. Mi-e dor și mie, zău.

Am locuit 6 luni în rulotă acum câțiva ani, zi de zi. De acolo plecam la muncă dimineața și acolo ne întorceam seara. Nu în vreun loc exotic sau într-o destinație de vacanță, deși mi-aș fi dorit. A fost ușor să o parcăm pe bucata de teren unde urma să ne construim casa. Și așa a ajuns să fie prima noastră casă. Singura pe care ne-o puteam permite.

O casă mică, cu toate mici: frigider, aragaz, pat. Cu de toate, mai puțin baie. Dușul din grădină cu pereți de lemn și fără acoperiș ne era mai mult decât suficient. Era cald, vară. Eram doar noi doi și ne era bine acolo. Aveam chiar și doi căței (la diminutiv pentru că pe atunci erau pui; ei de fapt sunt foarte mari, din rasa ciobănesc mioritic).

Ne-am și plimbat cu rulota. Am fost în Deltă, am fost parcați pe nisip la câțiva metri de mare.

De câte ori văd rulote mă uit cu dor la ele. Pentru că știu cât de bine poate fi să locuiești în una. Și cât de liber te simți să pleci unde vrei și când vrei. Să stai cât vrei.

Nu știu cum e să pleci cu rulota atunci când ai un copil (sau mai mulți). Probabil atâta timp cât este spațiu suficient pentru toți e ca acasă.

Parcă n-aș amâna un tur mai lung cu rulota până ies la pensie. Mai e mult până atunci!☺️

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

Leave a Reply