“Un bărbat pe nume Ove” – o carte care m-a cucerit

Am terminat azi de citit “Un bărbat pe nume Ove”, de Fredrik Backman. Am citit mult la viața mea, de cele mai multe ori din obligație, pentru că se cerea la școală. Dar nu-mi amintesc să-mi fi plăcut atât de mult vreuna.

Aș fi citit-o mai repede, m-a captivat și m-a făcut să râd încă de la primele pagini. Mi-a fost greu să mă opresc de fiecare dată când era nevoie.

Știți ce mi-a plăcut?

Tehnica detaliului – imaginația mea bogată o lua razna și ajungeam să mă teleportez acolo, ca un spectator în culise.

Repetiția – eram pe un teren familiar. Rutina lui Ove îți dă sentimentul că știi ce urmează să se întâmple și parcă ai mai citit asta o dată. Mi-a plăcut nespus de mult.

Ordinea întâmplărilor – am avut senzația, în mare parte, că un capitol era din prezent și unul din trecut. Și erau îmbinate frumos, să nu te pierzi printre întâmplări.

Caracterul “ursuz” al lui Ove – oricât ar părea de nesuferit, Ove nu e un om rău. E doar un om care a rămas fără cea pe care a iubit-o toată viața lui. Un om care are propriile convingeri, a trăit într-o altă perioadă.

Personajele – care au făcut ca acest roman să fie unul fermecător de-a dreptul.

Mă bucur că am avut ocazia să citesc acest roman. O carte frumos povestită, cu umor de cele mai multe ori. V-o recomand și vouă!

O puteți cumpăra online de aici.

Lista mea de lecturi este variată. Aici găsiți și alte recomandări semnate de Rox 🙂

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

This Post Has 4 Comments

  1. Rox

   Și pe mine. El, povestea, chiar și restul personajelor 🙂

   1. ancasicartile

    Dragostea pentru soția lui m-a impresionat!

   2. Rox

    Mai ales 😍

Leave a Reply