De-ale mele

Cum am aflat eu de nunta regală

Azi la mine la muncă a fost ca într-o zi de mare sărbătoare, ca atunci când Irlanda are un meci important. Da, irlandezii de toate vârstele sunt mari amatori de sport, de privitul sportului la tv. Îmi aduc aminte de verile toride din copilărie când se anunțau campionate de fotbal și eu mergeam să stau la coadă la sifoane. Dar haideți mai bine să vă povestesc cum am aflat eu de nunta prințului Harry.

Ca o paranteză: parcă mai ieri urmăream cu tristețe, atât cât îmi dădeam eu seama pe atunci, înmormântarea prințesei Diana, pe care o apreciam mult pentru toate actele de caritate și pentru faptul că era diferită. Au trecut de atunci aproape 21 de ani… și cei doi băieți ai ei sunt bărbați în toată firea.

De dimineață, trecând din cameră în cameră, o bătrânică cu care nu făcusem cunoștință până azi îmi spune senin „Azi e nunta lui Harry”, așa, ca și când noi ne știam de-o viață și Harry era colegul nostru. La care eu, gândind că o fi vreun nepot de-al ei, puțin mai senină decât ea, răspund: „Și mergi și tu?” I s-a părut o glumă și după râsul ei mi-am dat seama că e ceva în neregulă. Voiam să-i spun că eu chiar vorbesc serios.

M-am abținut și peste o oră răsuna deja din toate camerele celebra ceremonie. Și prințul Harry era de fapt mirele. Am reușit și eu să aud cel puțin jurămintele. Și am mai tras și cu ochiul din când în când, așa, de emoție și de curiozitate. Am văzut-o pe Meghan pășind spre altar, cu trena ei imensă, am visat cu ochii deschiși, uitându-mă la ei cum se plimbă în caleașcă. Sunt frumoși împreună. Să fie fericiți, zic.

Despre asta s-a vorbit toată ziua în jurul meu. Și despre scenarii și preferințe, despre faptul că parcă Kate ar fi puțin mai drăguță și mai prezentabilă. Vorbe 🙂 Despre nunți regale și ce presupun ele, despre reguli și strictețe, protocoale și norme… pe care numai ei le știu.

Rox

Eu sunt Roxana, îmi poți spune Rox. Sunt mama unui băiețel și sunt o fire destul de emotivă și câteodată prea perfecționistă. Cer mult de la mine și de la cei din jur. Pasionată de IT, de lectură și de filme, chiar și de jocuri pe calculator. Consider blogul casa mea virtuală. Bine ai poposit la mine! :)

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *