Ieri am avut una din acele zile: bebe mârâit (parcă cam așa e după weekend), lipsit de bună dispoziție, nedormit și fără chef de joacă așa că am stat mai mult prin preajma lui în speranța că așa ne va fi ziua mai ușoară.

   N-am mâncat, n-am reușit să-i fac de mâncare. Haos total de dimineață. Nu credeam că putem încheia ziua altfel decât cu plânsete. Dar n-a fost chiar așa. Ne-am luat porția generoasă de aer curat cât pentru o săptămână și apoi am căzut ca după o zi de muncă.

Timpul are prostul obicei de a fi ireversibil – Octavian Paler

   Avem unde să ieșim, cum ai pășit în afara casei la câțiva metri te întâmpină gazonul și merii înfloriți. Dacă mai avem și companie e tot ce ne putem dori.

   Mă uitam în seara asta la prietenii noștri cum își “aleargă” prichindeii, cei doi băieței veșnic neobosiți. Și mă gândeam că va veni și rândul nostru mai curând decât ne imaginăm. Voi ține eu pasul cu el? Voi face față? Copiii au izvoare de energie, al nostru este un copil energic și știu asta încă dinainte să îl cunosc.

Timpul nu trece mai repede ca altădată, doar noi trecem pe lângă el mai repede – George Orwell

   Trebuie să recunosc că tabloul întâmplărilor de acum nu seamănă nici pe departe cu cel pe care îl aveam în minte înainte să fiu mamă. Așteptările mele erau cam așa: în perioada de bebelușie dacă e schimbat și sătul doarme noaptea, în pătuț la el lipit de pat pe partea mea; îl pun în landou și îl iau cu mine prin casă, el doarme, eu îmi fac treaba; dacă am nevoie să îl mut nu se trezește; adoarme în mașină și îl ajută când are colici; atunci când începe să mișune voi putea să mă organizez mai bine și multe altele asemenea.

   În realitate însă nu e deloc așa: de fapt rar a dormit mai mult de 2-3 ore legate noaptea (dădeam petrecere – eu cu mine – când se întâmpla) și totuși știam că se poate mai rău de atât; nu doarme în pătuț de la 3 luni, nu-l pot mișca nici măcar un centimetru fără să se trezească (doarme iepurește, tot timpul e conectat, un picior sigur îl are pe mine să nu cumva să-l las); adoarme în mașină dacă e obosit, dar la cea mai mică schimbare e treaz de zici că nici n-a dormit; rar am noroc să se joace fără să mă cheme dupa 15 minute (iar mie îmi taie tot elanul și-mi dă peste cap toată organizarea); nu i-a plăcut în landou, l-am folosit după 6 luni ca spațiu de joacă. Deci e mai sensibil decât mă așteptam. Și eu îmbătrânesc mai mult și sunt mai obosită cu fiecare zi care trece.

Rox

Categories: De-ale mele

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments