De-ale mele

Poartă cu tine întotdeauna un zâmbet și un gând bun

De aproape trei ani (cu excepția câtorva luni de pauză) lucrez la o casă de bătrâni. Circumstanțele mi s-au părut nefavorabile la început, făcând naveta cu autobuzul și mergând apoi din stație o distanță destul de mare. Câteva zile pe săptămână interacționez cu bătrânii de acolo și de noi depinde cât de plăcut este timpul pe care îl petrecem împreună.

Îmi este drag să lucrez acolo. Și de obicei am zâmbetul la mine. În general încerc să văd partea frumoasă a zilelor de muncă.

Îmi dau seama că pentru ei, care stau acolo zi de zi, pe perioade mai lungi sau mai scurte, contează mult orice vorbă bună, orice zâmbet, o atitudine caldă. Majoritatea sunt bucuroși să te vadă și dornici să schimbe o vorbă cu tine. Îți mulțumesc mult și pentru orice. Unii rămân uitați acolo, poate că nici nu mai au familii ori sunt prea ocupate cu îndeletnicirile zilnice.

O bătrânică mi-a spus odată că îi place mult de mine pentru că zâmbesc mereu. Că fac bine ce fac, să continui așa. Ăsta mi-e felul, îmi place să le zâmbesc, mă bucur când văd îmbunătățiri în starea lor generală, când îi văd că după o zi în care poate nu s-au ridicat din pat îi găsesc pe scaun, citind ziarul.

Conversațiile noastre sunt despre vreme de obicei. Aruncăm o privire pe geam și vorbim despre cât de frumos e să vezi soarele, despre cât de puternic e vântul sau cât de mult a plouat. „Nice morning!” ar spune ei. Unii știu că nu îmi plac ploile și de unde sunt, așa că mă întreabă curioși cum e vremea la noi.

Știu că pentru ei contează orice. Nu duc lipsă, personalul e drăguț. Dar niciodată nu poți avea prea multă amabilitate în jur. De asta nu îmi place stresul la locul de muncă. Nu mă lasă să fiu eu. Și nimeni nu beneficiază din această situație.

Zâmbește, fii amabil! E gratis 🙂

Tu cui i-ai făcut ziua mai frumoasă?

Rox

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s