Am terminat zilele trecute de citit o carte care mi-a ajuns la suflet. Nu numai pentru că m-am regăsit în multe dintre situațiile povestite, mi-ar fi plăcut să o citesc înainte să mă confrunt cu ele, ci pentru că are acel ceva care m-a atras încă de când am răsfoit-o în magazin.

   Eram acum câteva săptămâni la cumpărături în supermarket, nu căutam cărți. Dar îmi atrag atenția dacă le zăresc pe raft. Soțul meu mergea rapid printre rafturi și pentru mine timpul s-a oprit. Am luat cartea, i-am citit titlul, am răsfoit-o de parcă aș fi vrut să găsesc ceva anume și am început să citesc. Deodată aud lângă mine: “dacă-ți place te lăsăm aici să o citești!” Aveam suficiente motive să o cumpăr, însă m-am gândit că nu am timp să o citesc și am lăsat-o la raft. Am rămas cu gândul la ea de atunci.

   În căutarea mea de cărți pe Amazon am găsit-o. Happy Mum, Happy Baby: My Adventures in Motherhood, scrisă de Giovanna Fletcher. Era disponibilă și în varianta Kindle și pe loc m-am hotărât să-i dau o șansă. Nu-mi pare rău. Am râs, am lăcrimat, am călătorit. Am simțit și mi-a plăcut. Oferă foarte multe detalii, poate prea multe câteodată, cum însăși autoarea ține să specifice de la început, în caz că nu vrei să continui.

   Nu este o carte cu sfaturi, nici una siropoasă, este scrisă frumos, o carte în care Giovanna prezintă aventura ei ca mamă a doi băieți, Buzz si Buddy. Începe prin a povesti despre planurile lor de a avea un copil la scurt timp după căsătorie. Ne spune despre cea mai minunată perioadă din viața ei, sarcina, despre cât de diferiți sunt copiii ei, despre cât de dificil i-a fost să alăpteze în public. Scrie despre călătoriile lor, unele dintre cele mai lungi, cu avionul, împărtășește cu noi impresii și ne dă sfaturi.

Motherhood isn’t a fixed thing. It’s moving and free-flowing, set to change at any given moment. You can’t afford to get comfy and feel like you’ve got it all down.

   Găsești de toate în carte: de la experiența unui avort spontan la viața cu doi copii, de la alăptare la tantrumuri. Povestește despre cât de jenante pot fi unele situații, atunci când chiar și fără rele intenții oamenii ii pot răni ușor pe cei din jur, iar o proaspătă mămică (încă sensibilă, hormonală, obosită) poate fi afectată.

Our words affect others. We can use them to strengthen or to belittle and to crush.

  Se încheie frumos, cu ultimele capitole dedicate soțului și băieților ei, urmate de o galerie de imagini care surprind viața lor de familie.

sursa: blondemitbaby.com

    Dacă vreți să aflați mai multe vă invit și pe voi să citiți cartea. 🙂

Rox

Categories: Rox citeşte

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments