Dragul meu băiețel, astăzi îți dublezi vârsta (teoretic), azi împlinești 9 luni (sau 274 de zile). Așa suntem noi, părinții, până la un an numărăm lună de lună ca să realizăm cât timp a trecut de când ni s-au schimbat viețile.

   Călătoria ta către noi a început cu aproximativ 9 luni înainte să ne cunoaștem. Am fost o singură ființă, cu 2 inimi, cu totul la dublu. Am crescut împreună. Ne-am bucurat de fiecare moment, de fiecare mișcare, de loviturile de “bună dimineața”, de micul dejun sănătos și plin de vitamine, de mult lapte și multă apă în fiecare zi, de kilograme întregi de pepene roșu și din când în când de puțină înghețată și câte o gură de Cola să ne mai dezmorțim, iar tu ai înflorit cum nu se putea mai frumos.

   Stau și mă uit în urmă și parcă ieri s-au întâmplat toate. Parcă ieri mă chinuiau cârceii în miez de noapte ori abia reușeam să mă încalț cu șosete, papucii intrau ușor. Parcă ieri mă plimbam pe holul spitalului și abia așteptam să te cunosc. Parcă ieri am ieșit din spital după o repriză de plâns că nu-ți plăcea să porți căciulița și cu strategii de punere în scoică (probabil avea țepi, te așezam legănat). Câte n-am inventat ca să-ți fie bine… personalitate puternică încă dinainte să te naști, dacă nu stăteam cum îți plăcea ție suportam consecințele.

   Mi-e dor de bebelușul pe care îl țineam să doarmă pe burta mea, câteodată pentru mai multe ore, care se ținea strâns de tricoul meu să nu cumva să îl las și se trezea imediat la atingerea saltelei. Adormeam și eu odată cu tine și tresăream când te trezeai. Acum mai stai doar câte puțin, secunde, le număr și mă bucur de ele. Ești prea ocupat să explorezi, chiar și noaptea.

   Însă sunt mândră de cel care ai devenit: știi să te rostogolești, să înaintezi într-o combinație de târâre și mers de-a bușilea, știi să te așezi singur în șezut, îți exprimi uimirea dacă vezi ceva interesant în jurul tău folosind diverse sunete, râzi când sunăm acasă cu video să ne vedem familia, te ridici în picioare cu tot mai mare ușurință dacă ai de ce să te prinzi. Acestea toate le-ai practicat în timpul tău, atunci când te-ai simțit pregătit.

   Ai 5 dințișori și simt că mai urmează în curând și alții. Te trezești foarte des și nopțile mi se par așa de agitate și de lungi… Nici zilele nu ne sunt prea bune acum. Cu diversificarea stăm bine, am reușit în sfârșit să găsesc rețete pentru bebeluși pe care le preferi, din ce în ce mai des mănânci tot din castronel. Faci gălăgie dacă tati mănâncă fructe în preajma ta și ție nu-ti dă. Ce să zic, ești mâncăcios și nu prea pretențios. Ești copilul ideal, cel mai bun pe care îl puteam avea.

Rox

Categories: Mămicie

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments