Despre trecerea bruscă de la păr lung la păr scurt

   Plănuiam de mai mult timp o schimbare, încă de când am născut și îmi cădea foarte tare părul (lucru natural de altfel, dar și neplăcut), să-mi ușurez munca în ceea ce privește îngrijirea lui. Am ezitat, am fost influențată, m-am răzgândit. Am revenit asupra ideii zilele trecute și am pus-o în practică.

   Am fost întotdeauna mândră de părul meu, des, lung, sănătos și fără vârfuri despicate. Îmi plăcea să-l port în multe feluri: prins în coadă, împletit, coc, îl mai și ondulam câteodată. Îmi cam lipsea îndemânarea și toate acestea cereau timp. Iar timpul pe care îl am acum este prețios. Mai bine aș mânca ceva, părul e ultima mea grijă. Mămici, știți ce vreau să spun.

   Am căutat să-mi ușurez munca pe toate planurile: am început să folosesc uscătorul de rufe (nici nu știam dacă funcționează, nu îl folosisem in cei doi ani de când ne-am mutat aici), ne-am cumpărat mașină de spălat vase încă din perioada sarcinii (curăță foarte bine vasele și e totul mai rapid). Însă întâmpinam probleme când dupa o zi de muncă Robert voia să petrecem timp împreună și mie îmi lua cu siguranță mai mult de 30 de minute să fiu fresh.

   Când am simțit că nu mă mai bucur ca înainte de podoaba mea capilară am intervenit. Frizeriței îi tremura mâna (o vedeam în oglindă) și totodată a ținut să precizeze că savurează din plin momentul, că nu prea are ocazia să tundă așa radical și m-a întrebat dacă sunt sigură de schimbarea pe care o vreau. I-am zis că “baby brain” e vinovat. I-am zis ca în B.D.: tunde! 😅

   Acum e mai ușor, mai puțin păr, pixie scurt adică. Sunt gata de plecare în mai puțin timp. Iar reacția celor cu care m-am întâlnit a fost pe măsură. Până și Robert a stat să analizeze. S-au mirat toți de curajul pe care l-am avut. Au fost și persoane care nu m-au cunoscut.

   Părul crește, al meu cu o viteză uimitoare. Nu mi-e dor, mi-e bine. Restul e cancan.

Aceeași,

Rox


Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments