Îmi place să citesc poveștile altor mămici, am o listă destul de generoasă de bloguri de familie (scrise de mămici) pe care le urmăresc. Însă ce se întâmplă atunci când tuturor le merge bine, eu văd soarele de pe strada lor dar în ograda mea e doar multă ceață și nori cenușii?

Atunci când am revenit la blogging am simțit în adâncul meu că am ceva de spus, de transmis, de împărtășit. Am văzut în actul de a scrie salvarea mea în zilele mai puțin bune, refugiul meu atunci când mai aveam putin și explodam. Acestea toate în perioada de după naștere, de stat acasă cu bebe, care a fost destul de scurtă de altfel.

Au trecut mai bine de 2 luni de când am publicat primul articol și observ că nu toate au avut un mesaj pozitiv, au fost zile și zile. De fiecare dată când terminam de scris un articol simțeam o ușurare. Per ansamblu îmi place cum arată. Chiar dacă de cele mai multe ori singurele persoane care îmi citesc blogul sunt din familie nu mă descurajez.

Fiecare blogger alege ce vrea să transmită cititorilor lui. Majoritatea publică articole cu mesaje pozitive, liste întregi despre cum să faci față acestei experiențe, despre cum să ne educăm copiii sau ce să faci să-ți ușurezi munca atunci când viața ți se schimbă radical odată cu venirea unui copil. Eu scriu despre mine si despre cum mă ajută lucrul acesta. Nu intenționez să fiu în trend, mi-a plăcut întotdeauna să fiu diferită.

Am simțit de multe ori frustrare că nu reușesc să fac ceea ce alte mămici realizează cu succes. Mai ales când eram la început. Acum am învățat că sunt doar perioade, că fiecare are atât zile mai bune cât și zile mai proaste, indiferent de ceea ce scrie pe blog. Pentru că așa e viața, cu sau fără copii. Iar pentru mine am ales să culeg de la fiecare esența, să aplic dacă se poate în cazul nostru, să interpretez situațiile așa cum le văd eu și să nu încerc să ating idealuri. La urma urmei înainte de a fi părinți suntem oameni. Câteodată nemâncați, nedormiți, epuizați. Alteori în formă și cu chef de viață.

Am învățat să nu critic, fiecare scrie așa cum își dorește. Dacă am ceva de spus, nu stau pe gânduri, iar dacă nu sunt de acord cu ce a scris schimb pagina.

Învățăm unii de la alții, învățăm să filtrăm informațiile care ne sunt oferite pe internet. Pentru că, în esență, fiecare poveste este unică.

Rox

Categories: De-ale mele

Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
roxanica1
2 years ago

sa stii ca nu doar cei din familie iti citesc posturile…..eu te citesc si nu suntem rude…si nici n-am copii (inca…) dar tot o Roxana/Rox sunt si eu.