Corpul unei femei muncește din greu să crească o nouă ființă de la stadiul de celulă până la bebelușul pe care ajungem să îl ținem în brațe după 9 luni. Întotdeauna rămân urme mai mult sau mai puțin vizibile pe corpul ei. Dar oare în cât timp își revine?

   Pe toată perioada sarcinii am acumulat kilograme, destule, iar la cursurile prenatale moașa ne-a explicat (după ce i-a pus pe soți să ridice aceeași greutate pe care în medie o poartă fiecare viitoare mamică) că depozitele de grăsime vor fi folosite în timpul alăptării, corpul nostru pregatindu-se indiferent de decizia pe care o luăm.

   Am ales să alăptez, beneficiile fiind numeroase pentru cuplul mamă-copil. Imediat după naștere reușisem să elimin jumătate (sau mai bine) din greutatea acumulată pe parcursul sarcinii. Am crezut că totul se va petrece în același ritm alert, dar ce credeți? Nu, n-a fost deloc așa. Puține sunt femeile al căror corp revine la dimensiunile de dinainte de sarcină în primele săptămâni. Organismul este dat peste cap, trebuie să învețe cum să-și revină. Programul meselor e complet haotic, mai ales dacă nu ai un ajutor. Nu știi când/dacă ai timp să gătești ceva. Dacă ai mai trecut și printr-o operație de cezariană e deja prea mult (eu mă descurcam cu strictul necesar, nimic mai mult, nu prea puteam să stau în picioare).

   În asemenea circumstanțe nu prea ai cum să slăbești. Nu mi s-a permis să port centură (sau brâu) după ce am născut, în primul rând din motive de igienă. Nici vorbă de diete. Pe mine ciocolata m-a ținut aptă în primele 4 luni, desi nu îmi plăcea înainte de sarcină. Mă simțeam cumva încolțită din toate părțile, alăptarea și ciocolata neputând coexista în teorie, însă nu m-am lăsat. Am citit si că doar o cantitate destul de mare de ciocolată ar putea afecta bebelușul alăptat, nu era cazul la mine.

   În curând Robert va împlini 9 luni. Programul meu e aproape la fel de haotic, senzația de  foame se simte aproape toată ziua, dar reușesc totuși să prepar mâncăruri rapide și care nu mă lasă să slăbesc. Asta sunt eu și sunt convinsă că nu sunt singura.

   Încerc să mă simt bine în pielea mea, știu că voi alerga foarte mult când va începe să meargă și atunci voi avea ocazia să fiu din nou cum am fost. Mă bucur mult că nu am vergeturi. Am vazut (m-a șocat aproape) o poză ieri cu o cunoștință care a născut în aceeași perioadă cu mine și care a slăbit atât de mult încât cotul îi era mai lat decat antebrațul, arăta ca o umflătură în mijlocul mâinii. Nici așa parcă nu-mi doresc să fiu, probabil nici ea nu și-a dorit să slăbească atât de mult. Eu vreau doar să fiu bine și deocamdată sunt.

Rox


Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments